White Crone: Stargazer (single)

White Crone is het hard rock / heavy metal project van Lisa Mann, een dame die eerder actief is in blues rock middens, maar opgroeide met bands Iron Maiden, Mercyful Fate, Manowar, Black Sabbath en Dio om het maar bij die te houden. Haar liefde voor hard rock / heavy metal verdween nooit volledig uit beeld en met haar versie van ‘Stargazer’, een nummer dat je origineel vindt op het tweede full-album van Rainbow, ‘Rising’, uit 1976, bewijst ze dit. Een magisch nummer dat origineel vertolkt werd door Richie Blackmore (gitaar), Ronnie James Dio (vocals), Cozy Powell (drums), Jimmy Bain (bass) en Tony Carey (keyboards) en dat reeds ontelbare keren werd gecoverd. Lisa zorgt hier voor een beklijvende versie die nauw aanleunt bij het origineel en dat Lisa hier als single naar voor schuift als eerbetoon aan Ronnie James Dio zaliger. Naast Lisa Mann (vocals) hoor je haar echtgenoot Allen (bass), Alastair Greene (gitaar), Eric Lawrence (keyboards) en Vinny Appice (drums). Een heel knappe versie van dit toch legendarische nummer die me terug werpt naar die gouden jaren!