SeeYouSpaceCowboy / If I Die First: A Sure Disaster (split ep)

SeeYouSpaceCowboy is een Amerikaanse zelfverklaarde sasscore-band – maar laat ons zeggen doorgaans gecatalogeerd als hardcore / punkband – die sinds 2016 aan een steile opgang bezig is. Voor deze split-ep bundelen ze de krachten met If I Die First, een post-hardcore band die pas in april 2020 het levenslicht zag. Samen brengen ze het nummer ‘Bloodstainedeyes’ en dan elk nog eens twee nummers apart. We kunnen vrij kort zijn over deze split-ep: wat een muilpeer! SeeYouSpaceCowboy bevestigt op de twee nummers die ze hier brengen al het goede van voorheen, neigen ietsje meer naar een melodieuzere kant maar dat vinden we absoluut geen bezwaar. Connie Sgarbossa levert eens temeer een vocale prestatie om “U” tegen te zeggen en klinkt iets minder screamerig dan bij vorige releases zonder echter aan power ingeboet te hebben. Wat If I Die First betreft, moeten we bekennen dat het onze eerste kennismaking was, maar die valt verre van tegen. Bij momenten zouden we durven de vergelijking te maken met ons eigenste Brutus maar we zijn dermate fan van Brutus dat we geneigd zijn die toch altijd nog een trapje hoger te plaatsen. Soit, If I Die First komt volgens ons zéér sterk voor de dag op de twee aparte nummers en doet qua prestatie niet onder voor hun split-vrienden. Het gezamenlijk nummer is eenvoudigweg de perfecte blend en zorgt vooral vocaal voor een nóg hoger niveau. De vijf nummers knallen voorbij in nauwelijks vijftien minuten en je drukt simpelweg meermaals op repeat. Voila, laat u zich vooral zelf overtuigen door deze verwoestende brok energie.

K.H. (87)

Pure Noise Records

Tracklist: 1. A Clear Picture From An Unreliable Narrator – Seeyouspacecowboy 2. Modernizing The Myth Of Sisyphus – Seeyouspacecowboy 3. Bloodstainedeyes – Seeyouspacecowboy & If I Die First 4. Mirror, Mirror This Is Nothing Like You Promised – If I Die First 5. My Nightmares Would Do Numbers As Horror Movies – If I Die First