Reinforcer: Prince Of The Tribes

Met ‘Prince Of The Tribes’ neemt het Duitse Reinforcer een nieuwe horde op weg naar internationale muzikale erkenning. Dit gezelschap combineert traditional heavy metal met epic power metal en werd in 2015 boven het doopvont gehouden. In 2018 zorgde het vijftal voor de vijf tracks tellende ep ‘The Wanderer’ waarmee de heren alvast het vertrouwen kregen van het Italiaanse Scarlet Records label. ‘Prince Of The Tribes’ is het eerste full-album van het kwintet – Logan Lexi (vocals), Tobias Schwarzer (gitaar), Niclas Stappert (gitaar), Marvin Fretter (bass) en Lasse Schmiedel (drums) – en telt negen tracks die afklokken op iets meer dan veertig minuten. Zoals je kan en mag verwachten zorgen de heren voor een mix van kracht en melodie waarin plaats is voor donderende drumpatronen en stevige basslijnen die voor de basis zorgen. Het gitaarwerk is adequaat en zorgt voor de perfecte opbouw waar melodieuze gitaarsolo’s uitnodigen om ook je eigen luchtgitaar uit de kast te halen. Het is enkel met de vocalen van Logan dat wij wat moeite hebben. Vergis je niet: die klinken best wel krachtig en vertellen mooi de verhaaltjes over heldhaftige strijdtonelen, maar, naar onze smaak althans, vinden we de stem van Logan nogal vlak klinken. Daarmee bedoelen we dat er weinig intonatie en / of variatie te horen is zijn stem. Dat die nu en dan wat ondersteund wordt door wat samenzang helpt wel, maar redt de meubelen niet volledig. Verder horen we ook een pak ideeën langs komen die we al ontelbare keer hebben gehoord, zodat we ook op gebied van originaliteit ook al een beetje op onze honger blijven zitten. Misschien zijn we wat hard voor Reinforcer, maar naar onze smaak zal er (veel) meer nodig zijn om een internationale carrière te beogen, al is de band misschien al heel tevreden als er pakken weerklank komt in het thuisland, waar metal op heel wat aanhangers kan rekenen.

Luc Ghyselen (68)

Scarlet Records SC 394-2

Tracklist: 1. Prince Of The Tribes 2. Allegiance And Steel 3. Black Sails 4. Shieldmaiden 5. Coupe De Grâce 6. Thou Shall Burn 7. Hand On Heart 8. Another Night 9. Z32