Requiem: Collapse Into Chaos

Requiem is een Zwitserse death metal band die in 1997 werd opgestart. Gitarist Phil Klauser is de enige van de originele line-up die de band al die tijd trouw is gebleven. Tegenwoordig wordt hij omring door vocalist Michi Kuster, drummer Reto Crola, bassist Ralf W. Garcia en gitarist Matthias Schiemann. Met dit ‘Collapse Into Chaos’ is Requiem toe aan full-album nummer zeven. In een tijdspanne van zo’n zesendertig minuten zorgt het vijftal voor twaalf tracks die liefhebbers van death metal zou moeten kunnen bekoren. Niet dat de heren hier ons hier echt de vernieling in spelen, maar elk van de nummer klinkt degelijk, krachtig en voldoende brutaal en agressief genoeg om de death metal fan te plezieren. Of de band er nieuwe zieltjes mee zal winnen, betwijfelen we echter. Dit is standaard old school death metal zonder veel tierlantijntjes laat staan dat de heren accenten van andere (sub)genres toelaten. Wij vinden het album alvast een leuk entertainment in onze dagelijkse sleur die corona met zich mee brengt, maar zijn verder niet echt onder de indruk. Geen van de nummers zorgt ervoor dat we daadwerkelijk een mosh pit willen beginnen, laat staan dat een nummer ons werkelijk overvalt. Dit is, we namen het woord al in de mond, degelijk zonder meer. Of je dit ‘Collapse Into Chaos’ van Requiem aan je collectie wil toevoegen, zal er vooral van af hangen hoe hoog je Requiem al inschat of hoe breed je wil gaan met een death metal collectie. En als je het ons om onze eerlijke mening vraagt, zouden we toch passen voor dit album.

Luc Ghyselen (65)

Massacre Records

Tracklist: 1. Fade Into Emptiness 2. Collapse Into Chaos 3. Mind Rape 4. Down To Zero 5. All Hail The New God 6. Only Empty Words Remain 7. Progress To Collapse 8. Mankind Never Learns 9. Ivory Morals 10. Out Of Sight, Out Of Mind 11. New World Dystopia 12. World Downfall 2020