Lord Of Pagathorn: Age Of Curse

Het Finse Black metal gezelschap Lord Of Pagathorn is aan een tweede muzikale carrière bezig. De eerste liep tussen 1992 en 1995 en bezorgde ons twee demo’s. De huidige startte in 2010 en loopt nog steeds. Een demo en een ep effenden het pad voor een eerste full-album. Nu zorgt Lord Of Pagathorn met ‘Age Of Curse’ voor een derde full-album. Wij zijn alvast niet de indruk van opener ‘Intro – Burning Ominous Words’. Beter vergaat het ons middels ‘Baneful Curse To Destroy Them All’ waar Lord Of Pagathorn zijn sound beter kenbaar maakt. Die bestaat uit krachtige en dreigende vocalen die omgeven worden door duisternis en kilte dankzij het gitaarwerk, de pulserende basslijnen en de intense drumpatronen. Als de heren er dan ook nog een pak melodie aan vast koppelen, zoals nog beter tot uiting komt tijdens ‘Conquerer Of Im-Kharasak’, en wat spelen met tempo en ritme veranderingen, zijn we echt mee met hun muzikaal verhaal. Wat volgt zijn nog zes tracks waar melodie samenspant met kracht, dreiging en kille duisternis. Zes tracks die voldoende variatie bieden met tempo en ritme wisselingen, én met rauwe vocalen, om te blijven boeien tot het einde. Nee, Lord Of Pagathorn blaast ons zeker niet omver, maar ‘Age Of Curse’ mag bestempeld worden als een knap werkstuk als je van black metal houdt, want na een wat aarzelende start overtuigt dit gezelschap wel degelijk.

Luc Ghyselen (80)

Woodcut Records

Tracklist: 1. Intro – Burning Ominous Words 2. Baneful Curse To Destroy Them All 3. Conqueror Of Im-Kharasak 4. Insatiability Of Man 5. Over Throned 6. Age Of Curse 7. Crush The Holy Spirit 8. Prophecy Of Androgyne Being 9. Dragging In The Dust