Acid’s Trip: Strings Of Soul

Acid’s Trip werd in 2018 opgestart door Acid die al eerder een pak muzikale strepen verdiende als gitariste bij Honeymoon Disease. Mike (gitaar, vocals), Lucas (bass) en Rockhard (drums) stappen mee in het verhaal. Doelstelling van het verhaal: twee shreddende gitaristen die ondersteund worden door een rockende ritmesectie. En als we de bijgeleverde persinfo moeten geloven klinkt Acid’s Trip als een mix van de speed en kracht van MC5, een dosis Thin Lizzy en de soulvolle gevoel van Lynyrd Skynyrd. Spijtig genoeg vinden wij dat niet echt. De speed van MC5: daar kunnen we nog mee leven, zeker in stevige uptempo rockers als ‘No More Fucks’. Ook het soulvolle van Lynyrd Skynyrd klinkt bijwijlen een beetje door in meer rustiger rockende nummers als bijvoorbeeld ‘The Kiss Riff’. De dosis Thin Lizzy daarentegen vinden we eigenlijk nergens terug. Een samensmelting van de drie gegevens in één nummer is er ook al niet, zodat die persinfo ons toch wel op een verkeerd been zet. Niet dat Acid’s Trip volledig door de mand valt, maar veel scheelt het toch niet. We missen bijvoorbeeld ook kracht in de nummers die naar onze smaak meestal richting MC5 neigen. En als je dan ook nog weet dat dit net de, naar onze smaak, minste van de drie geciteerde bands is, dan weet je dat wij vinden dat er nog werk is aan Acid’s Trip, ook al omdat dit kwartet bijlange na niet over de rauwe alles verwoestende kracht beschikt waarover MC5 wel beschikt. Nu vinden we dit debuut leuk om eens gehoord te hebben, we zullen zelfs een tijdje blijven staan kijken en luisteren als de band live actief is op een of ander podium, maar we weten ook dat het viertal niet veel meer dan een voetnoot zal zijn op een groot festival, terwijl dit debuut al vlug achteraan in de kast stof zal liggen verzamelen.

Luc Ghyselen (50)

Heavy Psych Sounds HPS 167

Tracklist: 1. Prelude 2. Strings Of Sould 3. The Kiss Riff 4. No More Fucks 5. High Time 6. Just A Man 7. Faster, Chopper, Boogie 8. Creature Of The Lagoon 9. Get It Right 10. Delusions Of Grandeur 11. If Only (I Were the Only) 12. Come Hell Or High Water