Artaban’s Redemption: Broken Puppets (ep)

Artaban’s Redemption is een nieuw project ontstaan naar de ideeën van gitarist Alvaro Weik die je misschien ook kent middels de band Unbound. Met Artaban’s Redemption wil hij eer brengen aan bands als Gamma Ray, Edguy, Helloween en Running Wild die in de jaren negentig een aantal knappe power metal albums afleverden. Dan weet je meteen wat je kan verwachten van dit nieuwe gezelschap dat verder bestaat uit Roberto Cappa (drums), Francesco Ferraro (bass), Elena Alonso (keyboards) en Ivan Giannini (vocals): krachtige, maar melodieuze met orkestrale elementen en vocalen die hoge uithalen kennen. Het debuut, dit vijf tracks tellend ‘Broken Puppets’, is opgebouwd als een concept verhaal uit de toekomst als machines zich keren tegen de mensen die hen ontworpen hebben. Wij zijn best wel tevreden dat we dit een kans hebben gegeven in die zin dat geen van de tracks ons ontgoochelde. Wel moeten we er eerlijkheidshalve wel bij vertellen dat geen van de tracks echt blijft nazinderen zodat we dit debuut van Artaban’s Redemption toch op een lager niveau moeten plaatsen dan het werk van de bands die als model staan voor dit gezelschap. ‘Broken Puppets’ is dus een aardige start, en power metal fanaten zullen dit misschien hoger inschatten dan wij hier doen, maar wij hadden toch iets meer verwacht vooral daar de artietsen achter dit project toch allen al wat ervaring hebben opgedaan bij andere bands.

Luc Ghyselen (72)

Demons Records

Tracklist: 1. Obsolete Tech 2. Revolution 3. Shutting Down 4. Time For War 5. Never Again