Scarved: Flashback

Met ‘Flashback’ is het Belgische Scarved aan zijn derde full-album toe. Scarved werd in 2013 opgestart door vocaliste Caroline Verboven en gitarist Luc Van Dessel. Die laatste ken je misschien nog van Tails Blue. Sinds de opstart moest Scarved wel afscheid nemen van drummer Geert MariĆ«n en van bassist Wim Wouters. De ezelsvellen worden nu bewerkt door Kjell De Raes terwijl het viersnarig instrument in de bekwame handen ligt van Vincent De Laat. Met ‘Flashback’, een tien tracks tellend album, zet Scarved zijn muzikale reis verder die zich situeert in hard rock en classic rock. Dat betekent een soepele maar best wel krachtige basis van bass en drums, krachtige riffs die de opbouw verzekeren, heel krachtige maar ook soepele vocalen en melodieuze gitaarsolo’s. Het viertal zorgt er hier voor dat al deze ingrediĆ«nten aanwezig zijn en werkt zich door tien mooi opgebouwde nummers. Vernieuwend is het allemaal niet het werk wordt allemaal uitstekend gebracht en na afloop van de tien tracks op dit schijfje betrappen we onszelf erop dat we eigenlijk wel meer willen. Gelukkig bestaat er dan een repeat knop op een cd-speler. Enkel spijtig dat er, naar onze smaak dan toch, geen enkele track echt boven uit steekt, maar als je echt aandringt zouden wij het energieke en gedreven ‘Head Over Heels’ aanraden. Maar eigenlijk is dit dan andere nummers oneer aandoen. ‘Flashback’ is een knappe aanvulling in de discografie van Scarved die er hopelijk ook voor zorgt dat de band een aantal extra concerten mag brengen. Want ook daar kijken wij naar uit daar de band tijdens live concerten nog net iets meer kracht en energie uitstraalt.

Luc Ghyselen (78)

Sleaszy Rider Records

Tracklist: 1. Fly 2. Flashback 3. Schizofrenia 4. Nightshift 5. Poison Kiss 6. Head Over Heels 7. Rising Soul 8. Lost In Space 9. Lockdown 10. Catch Me Offline