Destruction: Bestial Invasion Of Hell

Wil je weten hoe het intussen toch wel populaire Destruction klonk in de beginjaren of heb je om een of andere reden de allereerste demo van deze thrash metal band gemist, dan krijg je nu dankzij High Roller Records een nieuwe kans. Destruction werd in 1983 opgestart maar ging eerst nog een kort momentje als Knight Of Demon door het leven. De heren haalden inspiratie bij zowat elke NWOBHM-band maar dan vooral bij bands als Exciter, Jaguar, Raven en Angel Witch. Maar ook punk bands zorgden voor inspiratie. Kortom als het maar hard en vooral heel snel uit de speakers spatte vormde een inspiratiebron weten bassist / vocalist Schmier en gitarist Mike te vertellen. In 1984, toen het drietal – naast Mike en Schmier was er ook nog drummer Tommy Sandmann – naar hun zin voldoende tijd in de oefenruimte had door gebracht en werk had gemaakt van eigen songs, werden zes songs ingeblikt en uitgebracht als demo. ‘Bestial Invasion Of Hell’ was een feit en de rest is geschiedenis. Op deze re-release krijg je niet enkel de zes tracks te horen die de demo vormden, maar ook nog vier nummers die in de oefenruimte werden opgenomen en die, mijn excuses, van erbarmelijke kwaliteit zijn, maar je wel een indruk geven hoe Destruction aan zijn nummers werkte. Wie fan is van Destruction en graag wil weten hoe de band begon, of wie de originele demo kapot heeft gedraaid, krijgt nu dus opnieuw de mogelijkheid om dit gaatje in zijn / haar collectie op te vullen. De zes tracks die als demo op de markt kwamen, de eerste zes op dit schijfje, vinden we best te doen (al hoor je overduidelijk dat die al een tijdje geleden het levenslicht zagen), maar de vier extra tracks ter aanvulling hoeven, door de erbarmelijke opname kwaliteit, voor ons helemaal niet.

Luc Ghyselen (60)

High Roller Records

Tracklist: 1. Mad Butcher 2. Total Desaster 3. Antichrist 4. Front Beast 5. Satan’s Vengeance 6. Tormentor 7. Death Trap 8. Invincible Force 9. Total Desaster 10. Antichrist