Bewitcher: Cursed Be Thy Kingdom

Het Amerikaanse Bewitcher is er terug met zijn derde epos. Deze black metal band op speed werd in 2013 opgestart door vocalist / gitarist M. von Bewitcher en bassist A. Magus. Na wat zoeken vonden de heren iemand om de ezelsvellen te teisteren en Bewitcher was geboren. Na een paar demo’s werd het eerste full-album, het titelloze ‘Bewitcher’, in 2016 vrij goed ontvangen. In ieder geval voldoende om stevig verder te werken. Opvolger ‘Under The Witching Cross’ (2019) kreeg zelfs nog iets betere kritieken en het grote Century Media label hapte toe. Nu ligt ‘Cursed Be Thy Kingdom’ in de winkelrekken. Veel is er niet veranderd bij Bewitchter. Met nu A. Hunter achter de drumkit zorgt het trio voor tien korte tracks die samen ‘Cursed Be Thy Kingdom’. Een mix van traditionele heavy metal en black metal wordt opgesmukt met wat invloeden van speed metal. Op verrassingen hoef je niet te rekenen bij het drietal: de heren werken zich energiek en gedreven door de nummers met een samensmelting van kracht en melodie. Op tekstueel vlak kiezen de heren er ook voor om veilige paden te bewandelen: Satan, hekserij en hedonisme zijn hier de belangrijkste thema’s. Adepten van pure black metal zijn er hier waarschijnlijk aan voor de moeite, daarvoor klinkt Bewitcher niet kil, niet duister, niet dreigend genoeg. Maar fans van bijvoorbeeld Venom zullen hier wellicht wel voor te vinden zijn. Met dit derde werkstuk hoopt Bewitcher waarschijnlijk zijn fanbasis te verruimen, wij vinden dit album gewoon goed en hadden na het best wel knappe ‘Under The Witching Cross’ toch op iets meer gehoopt. Nu krijgen we de indruk dat Bewitcher snel snel iets klaar wilde hebben om de fans te paaien en daardoor iets te veel op “safe” speelt. Let wel: ‘Cursed Be Thy Kingdom’ is verre van een slecht of minderwaardig album geworden, enkel hadden wij er toch wel meer van verwacht.

Luc Ghyselen (75)

Century Media

Tracklist: 1. Ashe 2. Death Returns… 3. Satanic Magick Attack 4. Electric Phantoms 5. Mystifier (White Night City) 6. Cursed Be Thy Kingdom 7. Valley Of The Ravens 8. Metal Burner 9. The Widow’s Blade 10. Sign Of The Wolf