A River Crossing: Forsaken

A River Crossing is een Zwitserse post rock band die met ‘Forsaken’ hun tweede album uitbrengt. En na eerste luisterbeurt weet je al dat deze Helvetiërs best goede muziek brengen: zeker niet hard, maar rustige, en bij momenten toch, wat up-tempo post rock. We horen schitterend gitaarwerk, zeer veel puur instrumentale stukken die bij momenten aan Toundra doen denken. Maar ook de zang mag er best wezen: een warme stem die wonderwel bij hun sound past. Ook zijn er zeker invloeden van shoegaze te horen waardoor hun muziek soms wat doet wegdromen. Een extra vermelding voor het prima drumwerk: technisch erg hoogstaand. Dit album telt maar zes nummers en dat is wat weinig maar daarom niet getreurd. Het zijn wel allemaal stuk voor stuk erg goede nummers. Het ingetogen en emotionele ‘Torn’ bijvoorbeeld, het schitterende gitaarwerk op ‘Hidden’, de mooie tempowisselingen en prima zang op ‘Ashes’, de aanstekelijke riff en wat klagerige zang op ‘Tar’. ‘Forsaken’ is een zeer aangename kennismaking met deze Zwitserse band die zeker invloeden kent van Soen, het nieuwere Anathema, The Butterfly Effect. Dit is gewoonweg heel goede, ontspannende muziek. Je wordt er gewoonweg rustig en ontspannen van. Voor een breed publiek, maar minder aan te raden voor fanaten van het hardere genre.

Bart Verlinde (82)

Antigony Records

Tracklist: 1. Ashes 2. Hidden 3. Torn 4. Death 5. Spines 6. Tar