Chez Kane: Chez Kane

De Britse vocaliste Chez Kane kwam onder de aandacht van Frontiers Records dankzij de introductie via Danny Rexon (vocalist / gitarist bij Crazy Lixx). Hij is er immers van overtuigd dat het melodic rock genre een échte rockchick mist. Iemand die net als Lee Aaron, Lita Ford of andere Robin Beck’s, x-aantal jaren terug, het (sub)genre terug op sleeptouw kan nemen. Daarvoor schuift hij nu Chez Kane naar voor, een vocaliste die hij “ontdekte” bij de band Kane’d die Chez samen met har twee zusters aanvoert. Op dit titelloze debuut zorgt Chez Kane in ieder geval voor tien uiterst aanstekelijke melodic rock nummers die stuk voor stuk gensters zouden kunnen slaan op onze nationale radiostations indien die natuurlijk gedraaid zouden worden. De dame zelf, Chez Kane dus, beschikt over een heel soepele, maar krachtige stem waarmee ze vele harten kan bespelen. Voeg daar goed gecomponeerde en gearrangeerde nummers aan toe die een prachtige symbiose vormen van mooie aanstekelijke melodieën en rockende kracht, en je verkrijgt een album die zowel liefhebbers van melodic rock als van mainstream rock zou moeten overtuigen. En alhoewel dit (sub)genre niet echt als ons favoriete genre kan / mag bestempeld worden, hebben we hier volop genoten. Tien tracks lang weet Chez Kane ons te overtuigen dankzij een stevige en krachtige ritmesectie, mooie aanstekelijke riffs, melodieuze gitaarsolo’s die “to the point” worden gehouden en vooral dakzij de krachtige en soepele stem van Chez zelf. Tien nummers lang zorgt de dame (en haar band) er voor dat we ons terug jong voelen en dat de hoogdagen van de jaren tachtig rock terug door de speakers knallen. Hou je van melodic rock eighties styled? Hou je van een echte rockchick met soepele, warme en krachtige stem? Dan is ‘Chez Kane’ van Chez Kane een album waar je niet omheen kan.

Luc Ghyselen (90)

Frontiers Records FRCD 1098

Tracklist: 1. Better Than Love 2. All Of It 3. Rocket On The Radio 4. Get It On 5. Too Late For Love 6. Defender Of The Heart 7. Ball N’ Chain 8. Midnight Rendezvous 9. Die In The Name Of Love 10. Dead End Street