Ronnie Atkins: One Shot

Hou je van krachtige maar toch melodieuze hard rock / heavy metal? Dan is het solo album van de Pretty Maids vocalist Ronnie Atkins ongetwijfeld iets voor je. Zelf laat hij weten dat hij eigenlijk nog niet klaar was voor een nieuw solo-album, maar door persoonlijke gezondheidsproblemen, besliste Ronnie toch om er maar voor te gaan, ook al omdat de covid pandemie het toeren voor het meest recente Pretty Maids album, ‘Undress Your Madness’ (2019), niet toe laat. Maar niet getreurd dus, want liefhebbers van melodic hard rock en Pretty Maids krijgen hier elf tracks te horen die hun honger naar meer een beetje kan stillen. En als je dan ook nog ziet welke fantastische artiesten hier hun medewerking aan hebben verleend, kan het eigenlijk niet mis gaan. Zelf stond Ronnie in voor lead en backing vocals. Chris Laney (ook al Pretty Maids) is de producer van dienst maar is ook te horen als ritme gitarist, op keyboards en als backing vocalist. Ook Pretty Maids drummer Allan Sørensen maakt hier zijn opwachting. Verder hoor je ook Morten Sandager (keyboards), Pontus Egberg (bass) en Anders Ringman (akoestische gitaar). Een reeks gereputeerde gitaristen maken dan hun opwachting als lead gitarist: Pontus Norgren, Kee Marcello, Olliver Hartmann, John Berg en, nogmaals, Chris Laney. Extra backing vocals krijg je dan nog te horen van Linnea Vikström Egg, Olliver Hartmann en Bjørn Strid. De mix was in handen van Jacob Hansen. Maar dan voldoende talent om voor een schitterend eindresultaat te zorgen, lijkt ons. En ‘One Shot’ lost al onze verwachtingen in. We horen krachtige melodic hard rock die gedreven en energiek door de speakers knalt. Naast de toch wel knappe vocalen van Ronnie, zijn we enorm te spreken over het feit dat hij zo’n prachtig stemmen ensemble als background koor mag verwelkomen. Voeg daaraan toe dat elke song een uiterst knappe melodieuze gitaarsolo bevat en je begrijpt dat we enorm te spreken zijn over deze ‘One Shot’. Wij hebben ons, sinds dit album hier zijn rondjes draait, alvast nog niet verveelt en zijn in de ban van dit knappe werkstuk vanaf de eerste tonen van opener ‘Real’ tot en met het slotakkoord van afsluiter ‘When Dreams Are Not Enough’. Mindere momenten zijn hier niet te vinden, echte uitschieters al evenmin, al is het niveau hoog. Onze favoriete track? Onmogelijk te zeggen daar we dan elke overige track oneer zouden aandoen. Ronnie Atkins zorgt met dit ‘One Shot’ voor een album vol (h)eerlijke melodic hard rockende songs.

Luc Ghyselen (94)

Frontiers Records FRCD 1095

Tracklist: 1. Real 2. Scorpio 3. One Shot 4. Subjugated 5. Frequency Of Love 6. Before The Rise Of An Empire 7. Miles Away 8. Picture Yourself 9.I Prophesize 10. One By One 11. When Dreams Are Not Enough