Forsmán: Dönsum i Logans Ljóma (ep)

Als we als land van herkomst Ijsland zien staan bij een bepaalde band, spitsen wij alvast onze oren: we kennen immers een aantal bands die van dat eiland afkomstig zijn waar we een zwak voor hebben. Of Forsmán ook in de rijtje zal thuis horen, weten we nog niet zo meteen. Forsmán debuteert hier met een vier tracks tellende ep. Heel dreigende en heftige black metal geweld krijgen we te horen, een (sub)genre waar we wel voor te vinden zijn. Rauwe vocalen, felle erupties, rauw keihard beukend geweld, immense drumpatronen, krachtige riffs, … tot en met een donkere totaalsound. Eigenlijk hebben we daar genoeg aan, maar omdat we de lat misschien iets te hoog leggen voor bands afkomstig uit Ijsland, hebben we het gevoel dat er nog veel meer in zit in Forsmán. Wij hebben immers het gevoel dat we pas echt in onze muzikale ziel getroffen worden vanaf ‘Vonarglaeta’ en dan nog hebben we wat problemen met de heel ruwe en rauwe vocalen. Toch willen we dit gezelschap zeker nog niet afschrijven en we zijn dan ook benieuwd hoe een volledig full-album kan klinken door Forsmán.

Luc Ghyselen (72)

Ván Records

Tracklist: 1. Falsgod 2. Milli Eilífdar Og Einskis 3. Vonarglaeta 4. Hamfarir