SpellForger: Upholders Of Evil (ep)

Voor SpellForger moeten we naar Indonesië, alwaar dit gezelschap pas vorig jaar werd opgestart. Het was vocalist Middernacht die het zaadje plantte voor SpellForger. Gitarist Carrion was de eerste die zich geroepen voelde en al vlug volgde drummer Lord Tchort zijn voorbeeld. Voor de ontbrekende schakel in de ketting werd uiteindelijk Horrifier (bass) warm gemaakt. Het viertal staat voor een beukende mix van thrash metal en black metal overgoten met een speed metal sausje. Als invloeden citeren de heren o.a. Celtic Frost, Slayer, Bathory en Possessed, maar ook “moderner” klinkende bands als Crue Force, Deathhammer en Condor. Een single, ‘Pestilentia’, werd als voorbode van deze zes tracks tellende ep op de wereld los gelaten. Wij horen alvast een heel gedreven band die zijn nummers vol overgave en energiek de wereld in stuurt. Het tempo ligt meestal verschroeiend hoog en het viertal kleurt mooi binnen de afgebakende lijntjes die het (sub)genre uit tekende. Verwacht je dus niet aan vernieuwingen, want SpellForger doet daar niet aan mee en raast eigenlijk als bezetenen door heen de zes tracks op deze ep. Wij zijn blij dat we dit schijfje een kans hebben gegeven, maar vermoeden dat het toch heel vlug ergens achteraan onze kast zal raken en dan is de vergetelheid niet veraf.

Luc Ghyselen (60)

Personal Records

Tracklist: 1. Upholders Of Evil 2. Lord Of Possession 3. Metal Crusaders 4. Curse Of The Lycans 5. Black Spellcrafters 6. Pestilentia