Bræ: A Thousand Ways To End It All

Van het label Amor Fati Productions ontvangen we een pak releases. Een van de albums die ons intrigeerde is het debuut van Bræ, een gezelschap dat zich in de duisternis verschuilt en geen namen of gezichten vrij heeft, zodat de muziek voor zich moet spreken. ‘A Thousand Ways To End It All’ telt twee tracks: ‘A Thousand Ways To End It All I’ en ‘A Thousand Ways To End It All II’. Beide tracks klokken af boven de twintig minuten en krijgen elk een kant van het vinyl schijfje aangeboden. Je krijgt een beklijvende en zware mix te horen van black metal met ambient stukken. Het tempo ligt nogal laag en haalt maximum de grens van mid-tempo zodat er ook duistere en dreigende fragmenten langskomen die je evengoed kan en mag associëren met doom. Voeg daar dan rustiger stukken ambient aan toe en je verkrijgt het kleurenpalet waarmee Bræ hun muziek gestalte heeft. Toch kijken wij een beetje sceptisch tegenover dit werkstuk aan. We geven grif toe dat het de moeite waard is om dit werkstuk te beluisteren als je thuis zit in je luie zetel, maar we denken dat onze aandacht weg zal sijpelen als we deze lang uitgesponnen tracks moeten uitzitten tijdens live concerten. Liefhebbers van zowel black metal als van doom kunnen dit gerust een kans geven.

Luc Ghyselen (70)

Amor Fati Productions

Tracklist: 1. A Thousand Ways To End It All I 2. A Thousand Ways To End It All II