Obscure Fate: Raven’s Call (ep)

Het Finse Obscure Fate werd reeds in 2008 opgestart. Eerst nog als solo project door Kaleva Kovalainen. Korte tijd later vervoegden Jari Keränen (drums) en Petri Möttönen (bass) hem en was Obsure Fate eigenlijk geboren. Later kwamen daar ook nog Tapio Härkönen (vocals) en Joni Moisanen (gitaar) bij. Toch duurde het tot nu vooraleer Obscure Fate met een opmaken van een discografie begon. ‘Raven’s Call’ is een vier tracks tellende ep waarvan opener ‘Black Moon’ reeds iets eerder als single werd vrij gegeven. Het kwintet drukt zich muzikaal uit aan de hand van melodic death metal waar melodie en kracht mooi samen gaan. De nummers worden goed opgebouwd en zijn knap gearrangeerd en bevatten eigenlijk alles waar een liefhebber van het (sub)genre naar verlangt. En toch klikt het niet voor de honderd procent met ondergetekende. En daar zijn een deeltje van de vocalen “schuldig” aan. De dreigende en agressiever klinkende variant vinden we heel typisch aan het (sub)genre en kunnen we enorm waarderen. Maar er komen ook stukken langs waarin de band eerder terug grijpt naar een cleane stem en die bevalt ons veel minder. Spijtig, want het haalt ons waarderingscijfer toch naar beneden, al mag dat niet de reden zijn dat jullie deze ep geen kans geven. Daar ook wij toegeven dat dit muzikaal dik in orde is en de steviger klinkende variant bij de stemmen ons echt wel bevalt. ‘Raven’s Call’ is zodoende een mooi visitekaartje geworden voor Obscure Fate.

Luc Ghyselen (80)

Inverse Records

Tracklist: 1. Black Moon 2. Ancient Evil 3. Lucid Dream 4. Raven’s Call