Matt Heckler: Blood, Water, Coal

Multi-instrumentalist Matt Heckler greep ons stevig bij de keel met zijn deel in de reeks “The Magnolia Sessions”. Zijn eigenzinnige sound van bluegrass vermengd met donker gekleurde Appalachian Mountain muziek, maar ook met toetsen van Oost-Europese folk en accenten uit Ierse folk, vonden we hartverwarmend en intens. Het spreekt dan ook voor zich dat we er als de bliksem bij waren om ook dit ‘Blood, Water, Coal’, zijn tweede full studio album, aan een luisterbeurt te onderwerpen. En je kan het al gaan raden: we zijn opnieuw onder de indruk van zijn warme stem die ons zowel vreugde biedt als een warm troostend deken tijdens moeilijker momenten. Voeg daar schitterend opgebouwde nummers aan toe met een warme klankkleur en je vergeet de donkere winterse avonden. Of net niet: je herinnert je de mooie momenten, knusjes bij het haardvuur met een van je lievelingsdrankjes bij de hand. Hoe dan ook, Matt zorgt hier voor negen nummers die je zowel blij maken als je een troostende schouder bieden. Zijn warme stem voelt aan als thuiskomen, terwijl hij zich puur muzikaal uitleeft om je mee te sleuren naar zowel leuke momenten als je net doorheen donkere tijden te loodsen. Muziek en de stem van Matt zorgen voor een perfecte samensmelting en zorgen voor een prachtig luistermoment. Negen nummers lang blijven wij alvast in de ban van de stem en de pure muzikale schoonheid van authentieke instrumenten (vooral viool en banjo). Liefhebbers die enkel zweren bij gierende gitaren, gebrulde vocalen en denderende blastbeats moeten hier natuurlijk een wijde boog om heen maken, anderen raden wij aan om dit nieuwe werkstuk van Matt Heckler een kans te geven.

Luc Ghyselen (95)

Anti-Corporate Music

Tracklist: 1. Left For Death 2. Blood, Water, Coal 3. St. Thomas 4. Jackalope Waltz 5. Roses & Whiskey 6. My Caroline 7. Katy Dear 8. Widow Mtn. Waltz 9. Forgive Me Mother