Septagon: We Only Die Once

Het Duitse thrash / speed metal gezelschap Septagon timmert reeds sinds 2013 aan een muzikale carrière. Die begon vrij goed belovend middels het goed ontvangen debuutalbum ‘Deadhead Syndicate’ in 2016. We moeten eerlijk toegeven dat opvolger ‘Apocalyptic Rhymes’ (2018) volledig aan ons voorbij ging zodat we eigenlijk al dachten dat Septagon er de brui had aangegeven. Niets lijkt dus minder waar want het kwintet laat nu weer van zich horen middels dit derde full-album. Met een nieuwe kracht achter de drums, Daniel Buld, stoomt Septagon – de rest van de line-up is nog steeds Markus Becker (vocals), Markus Ullrich (gitaar), Stef Binnig-Gollub (gitaar) en Alexander Palma (bass) – doorheen tien tracks. Echt overweldigd worden we dit keer niet door het vijftal, al moeten we ook eerlijk toegeven dat de heren zeker geen miskleun hebben afgeleverd. Elk van de nummers straalt voldoende kracht uit om overstag te gaan. Voeg daar een goede opbouw van de nummers aan toe, een knappe samensmelting van melodie, kracht en snelheid van uitvoering, een gezonde dosis drive of groove en je verkrijgt een aangenaam in het gehoor liggend schijfje dat uitnodigt om er een stevige thrash / speed metal feestje van te maken. Dat de heren niet oeverloos doorgaan met beuken bewijst o.a. de mooie ingetogen, om niet te zeggen rustige, break tijdens ‘How To Kill The Boogeyman’. Voor de rest kleurt Septagon mooi binnen de afgebakende lijntjes van het (sub)genre zodat meebrullen, luchtgitaar spelen en headbangen ook tijdens ‘We Only Die Once’ van toepassing zijn wegens de aanstekelijkheid, de kracht en de sfeer. Absolute top zullen we dit nieuwe plaatje dus zeker niet noemen, maar toch verdient ook dit nieuwe werkstuk van Septagon je aandacht.

Luc Ghyselen (80)

Massacre Records

Tracklist: 1. Demon Divine 2. The Rant 3. How to Kill the Boogeyman 4. We Only Die Once 5. Vendetta 6. Head Held High 7. Gardens Of Madness 8. Decision Day 9. Strange Times 10. Ekke Nekkepenn