Inglorious: We Will Ride

Ik herinner mij nog het debuutalbum van deze Britse band in 2016. Het was precies of ik waande mij in mijn puberjaren, begin jaren tachtig waar de hard rock welig tierde. Inglorious brengt immers lekkere ouderwetse hard rock om “u” tegen te zeggen Ster van deze band is de fenomenale zang van Nathan James, ongetwijfeld één van de beste zangers in de huidige metalscéne. Ondertussen passeerde deze band al op Alcatraz, en kende de band onlangs enkele personeelswissels zodat enkel de drummer en de zanger blijven over. Maar niet getreurd, dit is zeker niet te horen op ‘We Will Ride’, het vierde full-album van Inglorious. De nieuwe gitaristen zijn van prima niveau en de songs blijven zeer goed. Kortom, weerom een denderende hard rock plaat waar oude hard rockers veel plezier zullen aan beleven. ‘Messiah’ en ‘Medusa’ zijn twee steengoede up tempo nummers die aan Whitesnake doen denken. ‘Eye Of The Storm’ is de onvermijdelijke ballad op dit album, maar o zo mooi. Het gevoel waarmee Nathan zingt is een waar kippenvelmoment: dit nummer heeft zeker Thunder invloeden. Verder onthou ik de leuke riff op ‘My Misery’ met opnieuw die fenomenale zang, het Black Sabbath achtige ‘He Will Provide’ en uiteraard de titeltrack ‘We Will Ride’ met een bluesy begin en een knallend einde. Het is weinig bands gegeven telkenmale albums uit te brengen van een hoog niveau. Welnu Inglorious slaagt hier met vlag en wimpel. ‘We Will Ride’ is dijk van een hard rock plaat waar de songs echt op het lijf (‘n stem) geschreven zijn van Nathan James, een zanger waar ik niet genoeg kan van krijgen. Dit is delirium tremens materiaal voor fans van Rainbow, Whitesnake, Deep Purple, Thunder, Bad Company e.a. Hard rock grootheden.

Bart Verlinde ( 90 )

Frontiers Records FRCD 1087

Tracklist : 1. She Won’t let You Go 2. Messiah 3. Medusa 4. Eye Of The Storm 5. Cruel Intentions 6. My Misery 7. Do You Like It 8. He Will Provide 9. We Will Meet Again 10. God Of War 11. We Will Ride