Volvopenta: Simulacrum

Volvopenta is een Duitse band uit Mulheim die atmosferische post rock brengt, dit in combinatie met wat psychedelische invloeden. ‘Simulacrum’ is hun tweede album. Het openingsnummer is al direct een mooi staaltje hiervan: een mooi up tempo nummer met wat klagerige zang en een psychedelische toets. ‘Tele 81’ doet dan aan een rustig nummer van Long Distance Calling denken. Een rustig kabbelend nummer met nu en dan wat versnellingen en zeer beperkte, minder goede, licht schreeuwerige zang. ‘Barfly’ begint zelfs nog trager met op het einde wel wat snellere meer geslaagde gitaarriffs. ‘Ghost’ is een mix van post rock en wat industrial met een metaalachtige zang: voor mij geen geslaagd nummer. ‘Kolonie 56’ daarentegen is van een beter kaliber: een heel mooi post rock nummer, met betere zang en een leuke riff, én, typerend voor deze band, een psychedelische toets. Eindigen doet dit album met ‘Flint’, het langste nummer van dit album. Het is goed maar toch te lang. Tja, echt bekoren doet deze band mij niet. Ik hou wel van dit genre maar bij het beluisteren van dit album treedt algauw een gevoel van verveling op. Teveel van hetzelfde, te traag en te weinig variatie, terwijl ook de zang niet echt top te noemen is.

Bart Verlinde (70)

Tonzonen Records

Tracklist: 1. Kargus 2. Tele 81 3. Barfly 4. Central Human Agency 5. Interlude 1 6. Ghost 7. Interlude 2 8. Kolonie 56 9.One To Five 10. Flint