Walk The Walk: Walk The Walk

Voormalig Dio-gitarist Tracy G. stelde begin 2020 J. Adler en Paul Alfery aan elkaar voor, beiden fans van melodieuze hardrock. Ze begonnen te schrijven van nummers en dit album is het resultaat ervan. J. Adler heeft eerder al samengewerkt met onder andere David Ellefson (Megadeth), Ray Luzier (David Lee Roth), Tracy G. (Dio) en was frontman in Dead Of Night en Goaded. Multi-instrumentalist Paul Alfery speelde regelmatig op Hollywood’s Sunset Strip in de jaren tachtig en begin jaren negentig. Hij deelde het podium met Zakk Wylde, Steve Vai, Tony Iommi en andere opmerkelijke muzikanten. Paul heeft samengewerkt met hit songwriters Marti Frederiksen (Aerosmith, Mötley Crüe) en Stephan Williams (Great White). Beiden dus gerenommeerde artiesten met een ferme bagage op zak. Paul Adler nam alle vocalen voor dit album op in zijn studio in Sedona, terwijl Alfery alle instrumentale tracks voor zijn rekening nam in zijn studio in Zuid-Californië. Alles werd geproduceerd door beide Paul Alfery en J. Adler. Paul mixte het album en Ty Sims mastered het in de Recovery Room in Conway, AR. Prachtige naam voor een studio. En dan het album zelf. Tierend en brullend vallen de jongens met ‘Heaven’s On It’s Way Down‘ binnen en die ruige manier blijven ze een gans album volhouden. De glam spat eraf in deze groovy opener. ‘Running From You’ bevat een ander tempo waarmee de band aantoont dat eenzelfde genre vele kanten kan hebben. ‘Are You There’ is zo’n nummer dat je zomaar op de radio kan horen. Het is een pak rustiger dan de brullende rockers die we intussen verteerd hebben. Maar die rust duurt niet lang, de heren vuren met ‘Two Miles To Go’ pure energie en zorgen voor een potje stevige rock ’n roll met het gaspedaal meer dan volledig ingedrukt. Gans je buurt op stelten zetten lukt zonder problemen met de intro van ‘Find The Light’ op vol vermogen. Maar ook met de volgende stevige nummers is het alle hens aan dek. Enkel ‘Never Been To California’ kan de heren tot rust brengen en de afsluiter ‘Getaway’ zet met een half opengedraaide kraan toch weer wat in beweging naar het einde toe. Feit is dat deze schijf niet onopgemerkt voorbij passeert. De heren breken serieus het kot af. Ruw, stevig, soms brutaal, maar zeker niet onopvallend. Of je voor deze afblaffende vocalen kunt vallen, zal je er een ferme kluif aan hebben. Zo niet blijven het goede muzikanten die stevig tekeergaan.

Rocking Klingon (74)

AOR Heaven aor 00224

Tracklist: 1. Heaven’s On It’s Way Down 2. Running From You 3. Are You there 4. Two Miles To Go 5. Find The Light 6. Fight On Your Feet 7. Get Busy Livin 8. Move On 9. Never Been To California 10. Getaway