Black Diamonds: No-Tell Hotel

Liefhebbers van glam rock zullen ongetwijfeld reeds eerder kennis gemaakt hebben met het Zwitserse Black Diamonds. Deze band werd in 2004 opgestart door vocalist / gitarist Mich Kehl en bassist Andy Barrels. Manuel Peng (drums) en Andreas Rohner (gitaar) vervoegden al vlug het duo en Black Diamonds was geboren. Een eerste full-album, ‘First Strike’, kwam er in 2008. Dat werd opgevolgd door ‘Perfect Sin’ (2013). Maar dankzij album nummer drie, ‘Once Upon A Time’ (2017), kwam er echt schot in de zaak middels het feit dat de ban op tour kon met H.E.A.T. Het jaar nadien mocht het viertal openen voor Crystal Ball zodat hun album nog eens extra in de verf werd gezet. Nu is het viertal – al werd Andreas wel vervangen door Chris Johnson – klaar met een nieuwe creatie. ‘No-Tell Hotel’ telt twaalf tracks die perfect passen binnen de afgebakende lijntjes van het (sub)genre. Wie dus fan is van bijvoorbeeld Mötley Crüe, Poison of zelfs Bon Jovi (beginperiode) kan ook dit aan zijn collectie toevoegen. Al moet het toch van ons hart dat dit Zwitserse viertal nog bijlange na het niveau niet haalt van de drie eerder opgesomde bands. We bedoelen maar: wij zijn alvast niet echt onder de indruk. We geven wel grif toe dat het geheel leuk en aanstekelijk klinkt; lekker weg rockt en veel beter klinkt dan het meeste wat we op onze nationale radiostations te horen krijgen, maar vraag ons na afloop niet om er een bepaalde track uit te halen als onze favoriet, laat staan dat we een nummer nog zouden herkennen tijdens een blinde luistertest. Dan weet je het wel: dit is aangenaam om eens gehoord te hebben en we willen het wel nog eens horen als achtergrondmuziek tijdens een of ander rustig feestje, maar veel meer dan dat doet ‘No-Tell Hotel’ ons niet. Het mist naar onze smaak alvast kracht en een of meerder nummers die er echt bovenuit steken. We vermoeden dan ook dat ‘No-Tell Hotel’ van Black Diamonds enkel vlot zijn weg zal vinden naar die hard fans van de band en het subgenre.

Luc Ghyselen (60)

Metalapolis Records MPR 0105

Tracklist: 1. No-Tell Hotel 2. Evil Twin 3. Lonesome Road 4. Forever Wild 5. Saturday 6. Anytime

7. The Island 8. My Fate 9. Hand In Hand 10. Reaching For The Stars 11. Turn To Dust 12. Outlaw