Mons Veneris: Mons Veneris (ep)

Mons Veneris is hoewel opgericht in 2003 nog steeds een grotendeels goed bewaard geheim aangezien niemand schijnt te weten wat de samenstelling van de band is. Wat we wél weten is dat de wortels in Portugal liggen en dat Mons Veneris sinds de oprichting vier full-albums en een resem ep’s, split-albums en demo’s op de mensheid heeft losgelaten. Al dient hierbij opgemerkt dat die terminologie in het geval van Mons Veneris niet altijd goed gekozen is. Zo werd in november vorig jaar een zogenaamd full-album uitgebracht onder de welluidende naam ‘Mistérios Satânicos Disformes Infernais’ maar het album bestond uit slechts twee nummers die wel elk een half uur duren. Met de huidige titelloze ep staan er evenzeer twee nummers op maar ditmaal duren ze elk een goede tien minuten. Soit, genoeg over de vorm, nu de inhoud. Het eerste nummer draagt de fraaie titel ‘Ritual Of A Neverending Doom’. Het klinkt echter veel minder fraai. Kijk naar de meest gore horrorfilm, liefst met monsters uit de onderwereld die niets anders doen dan ingewanden rauw opvreten en botten vermalen, zo ongeveer klinkt Mons Veneris. Minstens zou het als soundtrack bij dergelijke taferelen niet misstaan. Verwacht je dus geenszins aan mooi opgebouwde songstructuren of melodieën, dit is ontzettend rauw spul met wat best omschreven kan worden als continu krassende gitaren en angstaanjagend gekrijs. Wie zich volledig wil omgeven in een waas van het occulte heeft met Mons Veneris het perfecte geluid gevonden. Zelf zijn we niet de grootste fan doordat we graag én meer afwisseling horen én een gitaarriff of opzwepende drum ook wel weten te smaken. Maar op dat vlak laat Mons Veneris ons helaas op onze honger zitten waardoor we zelfs met dit mini-album onze aandacht amper kunnen volhouden tot het einde.

K.H. (65)

Harvest Of Death

Tracklist: 1. Ritual Of A Neverending Doom 2. A Scythe Infested With Plagues…