Mother Road: II

Mother Road werd in 2013 opgestart en deed in 2014 wat stof opwaaien middels het debuutalbum ‘Drive’. Een paar jaar later hield de band het voor bekeken, maar het de muziek microbe bleef zoeken en een tijdje later beslisten vocalist Keith Slack en gitarist Chris Lyne om toch maar een vervolg te breien aan Mother Road. Ook drummer Zacky Tsoukas bleef aan boord. Bassist Barry Sparks vervolledigt de huidige line-up die nog steeds garant staat voor rockende songs zoals we die kennen van o.a. Free, Bad Company of Humble Pie om het maar bij dit drietal te houden. ‘II’ telt tien tracks die helemaal niet zouden hebben misstaan op een album van een van de vernoemde bands. De basis van bass en drums staat als een huis en rockt er lekker goed en soepel op los. De riffs zorgen voor de nodige vaart, terwijl keyboards de eventuele gaatjes perfect opvullen. Voeg daar de melodieuze en soms best vingervlugge gitaarsolo’s aan toe en je krijgt tien tracks die je perfect in het vakje classic rock, retro rock, bluesy hard rock of hoe je ook wil noemen kan en mag plaatsen. En dan hebben we het nog niet gehad over de stem van Keith die zowel kracht als souplesse uitstraalt en die ons op tijd en stond doet denken aan Paul Rodgers. Vooral de frasering van de woorden en de bluesy ondertoon zorgen daar voor. Je hebt het ondertussen begrepen: wie gecharmeerd is / was door het werk van, vooral Free of Bad Company, moet dit tweede album van Mother Road beslist een kans geven. Wij zijn er van overtuigd dat ‘II’ immers zijn plaatsje verdient naast de klassiekers van die bands. Om maar te zeggen dat wij in ieder geval genoten hebben van dit tien tracks tellend album.

Luc Ghyselen (85)

Metalapolis Records MPR 0103

Tracklist: 1. Fools Gold 2. Sticks And Stones 3. Spread It All Around 4. Matter Of Time 5. Without You 6. Side To Side 7. Cold Heat 8. Ain’t Got The Blues 9. The One You Keep 10. Southland