Worlds Beyond: Symphonies Of Dawn

Worlds Beyond is een nieuwe naam in de Belgische rock- en metal wereld. Eerder bij toeval botste ik via Facebook op hun pagina. De hoes van hun debuut intrigeerde me. Meteen dan maar naar Bandcamp gesurft om te horen wat achter deze mooie vitrine stak. En het moet gezegd dat het resultaat mij wel beviel. Wat je te horen krijgt is onversneden symfonische metal die schatplichtig is aan de groten in het genre. Maar eerlijk gezegd ben ik gecharmeerd door deze groep jonge mensen die zich aangesproken voelen om klassieke symfonische metal te maken die tevens doorspekt is met invloeden uit zeg maar folk metal. De band bestaat uit een zestal leden. Dames eerst. Valerie is de sopraan zangeres. Tijmen is de bezieler van de band en tevens gitarist. Verder heb je: Ewout op basgitaar, Jacob op viool, Robbe op piano en drummer Wout. ‘Symphony Of Dawn’ is het debuut dat in eigen beheer werd opgenomen en uitgebracht. Om de band bekendheid te laten verwerven lijkt het me een goede zet om zelf de krijtlijnen uit te zetten. Denk maar aan eens aan hoe ver Imperial Age ondertussen staat met alles zelf te doen. Belangrijke voorwaarde natuurlijk is dat het artistieke talent aanwezig is. En op basis van wat ik hoor durf ik te stellen dat Worlds Beyond heel wat in hun mars hebben. Dat het met het debuut er nog niet 100% uit komt lijkt me niet meer dan logisch. Vooral op het vlak van de productie is er nog marge om te verbeteren: de mix had beter gekund. En ook compositorische mag het nog wat avontuurlijker. Maar de basis is er en er kan verder op gebouwd worden. Het debuut bevat elf nummers in een mooi digipak hoesje gestoken. Er zitten geen vullers tussen de nummers. Dus mag je van een geslaagd debuut gewagen. Hopelijk vinden deze artiesten zo gauw als mogelijk een podium om hun talent te tonen. Het zou spijtig zijn dat we ons moeten beperken tot de wat er tot op heden is: een goed album, een mooie site, “leuke clips”, etc. Deze mensen pakken het gezien de omstandigheden zeer goed aan. Ze verdienen jullie aandacht. Nu is het aan jullie.

Frederik Blieck (78)

Independent Release

Tracklist: 1. Wonder 2. Winterstorm 3. Ice King 4. Moonlight 5. Fallen Star 6. The Fay 7. Child In The Light 8. Am I Lost 9. Symphony Of Dawn 10. One 11. Edge Of Faith