Stitchfork: Live Lies Truth Dies (ep)

We geloven dat er elke band droomt van een internationale muziek carrière, maar daar slaagt niet elke band is. Uiteindelijk, dat is de realiteit, blijven velen dromen en blijven ze wel goede albums afleveren, maar weten ze ook wel dat ze daarmee niet veel verder reiken dan de landsgrenzen en, een uitzonderlijke keer, ergens een festival en / of concert omdat men die of die persoon kent. En hé, daar is niets mis mee, want wie hoog klimt kan ook heel diep vallen. Het Nederlandse stoner metal gezelschap Stitchfork zal hoogst waarschijnlijk in die categorie horen. Kijk, we zijn best wel te spreken over de vier mooi opgebouwde nummers op dit debuut, maar we missen net dat iets waarvan we zeggen: “ja dat is het, die band zal gaan waar maken” – en dan vergissen we ons nog heel vaak! –. ‘Live Lies Truth Dies’ telt dus vier tracks die best wel stevig en krachtig klinken, een mooie opbouw kennen en hoogst waarschijnlijk wel voor een lokaal feestje kunnen zorgen. Maar toch blijven we achter met het gevoel dat het niet voldoende is om ons volledig over de streep te trekken. Grootste boosdoener, naar onze smaak dan toch, zijn de rauwe vocalen die eerder geschreeuwd overkomen. Maar dat mag fervente liefhebbers van stoner metal er niet van weerhouden om kennis te maken met Stitchfork, daar de nummers op zich best wel goed opgebouwd worden, met de nodige variatie in kracht, tempo en ritme. Maar, zoals eerder gesteld, een internationale top band zien wij alvast niet in dit Stitchfork.

Luc Ghyselen (70)

Independent Release

Tracklist: 1. Demon 2. Dead Man (On The Run) 3. Preacher 4. Delia