Give Up To Failure: Burden

‘Burden’ is het debuutalbum van de Poolse band Give Up To Failure, die heel mooie atmosferische, melancholische post rock speelt. Dit album is heel geschikt om eens te relaxen in een luie zetel met een goed glas en wondermooie muziek. ‘Sedation’ begint erg rustig en ingetogen om dan iets meer op tempo te geraken. Je hoort al onmiddellijk dat je hier met prima muzikanten te maken hebt en dat de productie van hoog niveau is. ‘All I Wanted’ begint kabbelend, rustig met een ietwat getormenteerde zang en een leuke melodie. Op ‘After The Fall’ horen we opnieuw de mooie, ietwat klagerige zang wat wonderwel past bij het trage, zweverige en treurige ritme: wat een mooi, gevoelig nummer. ‘Within’ gaat op dit elan verder: een erg ingetogen en breekbaar nummer, opnieuw erg emotioneel gezongen. ‘Holy Drug’ gaat dan weer de lounge, jazzy toer op. Op ‘Million Words’ gaat het tempo, na een rustig begin, weer de hoogte in wat resulteert in mooie sfeerveranderingen op dit nummer. Eindigen doet dit album met het langste nummer, ‘Burial Ground’, een soort rustige, atmosferische doom. Tja, het hoeft niet altijd luid, snel en hard te zijn om mooi te zijn. Dat bewijst Give Up To Failure. Misschien geen metal maar wel top muziek .

Bart Verlinde (90)

Requiem Records

Tracklist : 1. Sedation 2. All I Wanted 3. After The fall 4. Within 5. Sleepless Hole 6. Holy Drug 7. Million Words 8. Burial Ground