Burning Witches: Circle Of Five (ep)

Liefhebbers van power metal / heavy metal kennen ondertussen allemaal het origineel uit Zwitserland afkomstige dames gezelschap Burning Witches. De band werd in 2015 opgestart en veroverde intussen al menig hartje met hun krachtige en toch aanstekelijke sound. De dames zorgen op tijd en stond voor nieuw werk: de discografie telt ondertussen reeds drie full-albums, twee ep’s en een live -album. En ook op gebied van live concerten zit het kwintet zelden stil (al gooit corona tegenwoordig natuurlijk veel roet in het eten). Met de ep ‘Circle Of Five’ wordt een nieuw “hoofdstuk” aan hun discografie toegevoegd. Al is “nieuw” niet echt van toepassing, want op deze ep krijg je het titelnummer te horen dat onlangs nog als single werd uitgebracht. We moeten wel toegeven dat ‘Circle Of Five’ een heel krachtig nummer is dat elke rechtgeaarde heavy metal fan moet gehoord hebben, een nummer waar kracht, melodie en aanstekelijkheid verpakt worden in een gedreven en energiek gebracht nummer. De overige drie track op deze ep – ‘We Eat Your Children’, ‘Dance With The Devil’ en ‘Black Magic’ – heb je misschien ook al in je collectie liggen want die vind je ook op de ep ‘Acoustic Sessions’. Deze drie akoestische nummers bewijzen dat de dames wel heel wat in hun mars hebben. De mooie opbouw van de nummers en de krachtige stem van Laura Guldemond stelen de show, maar we willen het werk van Romana Kalkuhl (gitaar), Jeanine Grob (bass) en lala Frishknecht (drums) zeker niet minimaliseren. In ieder geval is deze ep aan mooie aanvulling op je Burning Witches collectie.

Luc Ghyselen (90)

Nuclear Blast

Tracklist: 1. Circle Of Five 2. We Eat Your Children 3. Dance With The Devil 4. Black Magic