Myrholt: Retterting (ep)

Myrholt is een black project van de Noorse artiest Ole Alexander Myrholt die volledig zelfstandig alles inspeelt onder deze naam. De man zorgde reeds voor een heel pak singles, een aantal ep’s en vier full-albums, waarvan het meest recente werkstuk het full-album ‘Solens soenn og maanens datter’ van vorig jaar is. Nu is hij er al terug met deze zes tracks tellende ep. ‘Retterting’, waarmee het schijfje opent is zijn vertaling en versie van ‘The Trial’ (Dead Can Dance). Het laat ons eerder koud. Ook Slayer’s ‘Kill Again’ (als ‘Drep og Drep Igjen’) en Black Sabbath’s ‘Symptom Of the Universe’ (als ‘Tegn fra Universet’) krijgen hier een Noorse versie aangemeten. Ook van deze versies zijn we niet wild. Rest ons de drie eigen nummers. Til Hinnoms Dal’ en het akoestische instrumentale ‘Hamingja’ komen op het volgend jaar te verschijnen nieuwe full-album ‘Sjelebot’. Het instrumentale ‘Antydninger fra Kosmos’ sluit af. Ook dit drietal kan ons maar heel matig bekoren. Nochtans houden we wel van een streep black metal, maar dit ‘Rettering’ van Myrholt is echt niet aan ons besteed. Rauw, duister en dreigend klinkt het wel maar met uitzondering van het akoestische werkstukje klinkt alles in onze oren eerder. Daarmee bedoelen we dat we weinig variatie horen op gebied van tempo, ritme en kracht. Nee, deze ep doet ons zeker niet uitkijken naar dat nieuwe album dat er dus ergens volgend jaar zou moeten aankomen.

Luc Ghyselen (40)

Independent Release

Tracklist: 1. Rettergang 2. Til Hinnoms Dal 3. Drep og Drep Igjen 4. Hamingja 5. Tegn fra Universet 6. Antydninger fra Kosmos