Grimcult: Revelations Of Sinsiter Flame (ep)

Grimcult is de naam van een solo black metal project waar ene Nobody zich achter verschuilt. De man is kwestie zorgt met ‘Revelations Of Sinister Flame’ voor een eerste werkstukje dat zes tracks bestaat. Opener ‘Welcome To The Void’ is een sinister maar ook mysterieus klinkend instrumentaal stukje opgebouwd met pianoklanken. Afsluiter ‘Conclusion’ is een enorm donker en onheilspellend stukje muziek met wat gesproken woord. Tussendoor serveert Nobody of Grimcult ons vijf duidelijk zwartgeblakerde tracks waar bij een paar ervan de energie en de gedrevenheid van af spatten, terwijl bij andere het tempo eerder laag ligt en eerder eentonig klinken. Dit alles is onderhevig aan een dreigende duisternis en pakken kilte. Vernieuwend of verbazingwekkend is ‘Revelations Of Sinister Flame’ alvast niet. Voeg daaraan toe dat we niet echt warm lopen voor het stemtimbre van Nobody én dat we de drumpatronen nogal eenzijdig vinden, en je begrijpt waarom we dit debuut van Grimcult niet erg hoog inschatten. Hopelijk kan de man, of het project, ons later verrassen met nieuw (beter) werk.

Luc Ghyselen (50)

Putrid Cult

Tracklist: 1. Welcome To Void 2. Revelations Of Sinister Flame 3. Przymierze 4. Maze Of Madness 5. Rotten Chains Of Life 6. Death Dream 7. Conclusion