Perticone: Underdog

Achter de naam Perticone verschuilt zich de Argentijnse artiest Martin Perticone die al sinds zijn dertiende bezig is met muziek. Misschien doet de naam belletjes rinkelen als ik de naam Fondo Blues laat vallen, waar hij actief is als vocalist en gitarist. Daarnaast is zijn lange carrière in de muziekwereld niet onopgemerkt gebleven bij een aantal groten in het wereldje en zo werd hij ook tourmanager voor Eric Martin in 2007 of mocht hij als special guest mee het podium op met Richie Kotzen. Dit om maar aan te geven dat de man wel degelijk zijn weg kent in het wereldje van melodic rock / AOR. Dat is dan ook precies wat je te horen krijgt op dit eerste solo-album onder de naam Perticone. Negen tracks krijg je te horen waarvan ‘All You can Trust’ twee maal aan bod komt. Leuke rockende nummers die ons erg radiovriendelijk in de oren klinken. Spijtig genoeg krijgt dit (sub)genre op onze radiostations geen enkel kans. Liefhebbers van het genre doen er wel goed aan deze nummers te checken waar een soepele basis van drums en bass het ritme bepalen, de keyboards voor een mooie opbouw zorgen die de gitaarlijnen op schitterende wijze begeleiden. Maar de grootste troef lijkt ons de warme, soepele stem van Martin zelf te zijn. En als je dan ook nog eens gastvocalisten als Steve Overland (‘No One Else (But You)’) en Eric Martin (beide versies van ‘All You Can Trust’) kan strikken voor je album, weet je dat je enorm goed bezig bent. Maar, heel eerlijk, wij verkiezen nummers waar Martin Perticone zelf de lead vocals voor zijn rekening neemt. Zo vinden we stem geweldig in het aangenaam rockende ‘Giselle’ en zijn we zelfs overdonderd door de warme souplesse van zijn stem tijdens het mooi opgebouwde en bluesy rockende ‘Dusty Road’. Maar ook de andere nummers zijn stuk voor stuk van zeer goede kwaliteit en krijgen telkens een heel knappe opbouw en arrangement mee. Deze ‘Underdog’ van Perticone is voor ons dan ook een heel aangename verrassing in het (sub)genre.

Luc Ghyselen (90)

AOR Heaven AOR 00221

Tracklist: 1. No One Else (But You) 2. Out Of Control 3. All You Can Trust 4. Man On The Moon 5. Giselle 6. Dusty Road 7. Back To My Heart 8. Underdog 9. All You Can Trust (New Version)