Nightrage: Demo 2000

Het Griekse Nightrage werd in 2000 opgestart door Marios Iliopoulos (gitaar, vocals (clean)). Voornaamste partner in crime was Gus G. (vocals, gitaar). Beide heren zijn dan ook te horen op deze ‘Demo 2000’, een wat herwerkte uitgave van een demo die in 2001 op de markt kwam en die naast, de vijf tracks van de eerste demo, zes extra nummers telde zodat je bijna vijftig minuten kan genieten van hun kijk op melodic death metal. Despotz Records ziet extra brood in deze uitgave en ook wij zijn best wel tevreden met wat Nightrage toen bracht. Je krijgt immers typische melodic death metal te horen, wel wat aan de rauwe kant, maar dat doet niets af van de arrangementen en de composities. Naast het gitaarspel, dat met de meeste aandacht gaat lopen, vinden we de stem van Gus ook wel iets hebben (al kennen we duidelijk een pak vocalisten die ons meer boeien), zodat we eigenlijk van begin tot einde best wel te spreken zijn over deze ‘Demo 2000’. Je hoort natuurlijk dat dit “ouder” werk is, maar echt gedateerd klinken deze elf nummers niet, al zijn we niet altijd even overtuigd van de klank van de drums. Liefhebbers van melodic death metal die om een of andere reden de originele uitgave niet te pakken kregen, kunnen nu hun schade inhalen, al is deze ‘demo 2000’ nu ook niet een absolute “must have” en voel je goed dat Nightrage pas aan het begin van een muzikale carrière stond.

Luc Ghyselen (70)

Despotz Records

Tracklist: 1. Macabre Apparition 2. Ethereal Veils And Shrouds 3. Poems Doomed To Oblivion 4. At The End Of The Earth 5. Gloomy Daydreams 6. Frozen Halflight Atmosphere 7. Circle Of Pain 8. Hero In A World Of Demons 9. Black Skies 10. Gallant Deeds 11. The Howls Of The Wolfs