Aethyrick: Apotheosis

Met ‘Apotheosis’ is het Finse duo – Gall en Exile – dat zich verschuilt achter de naam Aethyrick toe aan zijn derde full-album sinds de opstart in 2016. Aethyrick staat voor black metal met teksten over satanisme, occultisme en het mystieke. Dit is op deze creatie niet anders en na een heel korte windstoot, overvallen de heren je met furieus geweld die meteen een kille duisternis oproept. ‘The Starlit Altar’ is zo meteen een opener waar wij wel pap van lusten. De heren spelen wat verder met het tempo en het ritme en laten ook een dreigende stem op je los terwijl ze onderwijl alle kansjes op lichtinval vakkundig wegwerken. Daarna gaan de heren op dit elan verder, terwijl ze hier en daar wat orkestrale ornamentjes aan toevoegen. Dat laatste deden ze ook op het vorige album en toen stoorde dat ons uiteindelijk een beetje. Hier op ‘Apotheosis’ gebeurt het toch iets minder en krijgen we meer furieus en stevig black metal gebeuk te horen en dat bevalt ons een heel stuk beter. En zonder dat Aethyrick ons overbluft, moeten we vast stellen dat ‘Apotheosis’ ervoor zorgt dat veertig minuten vrij vlug voorbij gaan. Dit noemen we dan een onderhoudend black metal schijfje.

Luc Ghyselen (75)

The Sinister Flame TSF 015

Tracklist: 1. The Starlit Altar 2. Rosary Of Midnights 3. Flesh Once Divided 4. In Blood Wisdom 5. With Determined Steps 6. Path Of Ordeal