Be The Wolf: Torino

Het Italiaanse Be The Wolf werd in 2011 opgestart in de buurt van Turijn. Met ‘Torino’ – kan het toepasselijker – is het drietal – Frederico Mondelli (gitaar, vocals), Marco Verdone (bass) en Paul Canetti (drums) – toe aan zijn vierde full-album. Vergeef ons als we moeten zeggen dat dit onze kennismaking is met Be The Wolf. De releases op het label Scarlet kunnen ons meestal erg bekoren en met een naam als Be The Wolf en wat we in de begeleidende promotekst lazen, was onze nieuwsgierigheid gewekt. De heren brengen een mix van melodic rock, hard rock en pop. En vooral dat laatste krijgt hier duidelijk veel ruimte. In ieder geval klinkt het zo naar onze smaak. Uiterst gepolijst, ontdaan van elk rauw en / of ruw randje, opgenomen met het idee in het achterhoofd dat een van de tien tracks het wel zal doen op de radio om zodoende extra aandacht op te eisen. Maar na een viertal nummers zocht onze aandacht reeds andere oorden op en blijven we dus echt wel op onze honger zitten. Voor fans van o.a. Wolfmother staat er te lezen in de promotekst. Wel, laat ons eerlijk zijn, we geven grif toe dat niet alles wat Wolfmother op de markt bracht op onze goedkeuring kan rekenen en dat er soms ook wel miskleunen tussen te vinden zijn, maar dan is deze ‘Torino’ nog een heel stuk minder. Eerlijk: we zitten echt te zoeken naar stevig rockwerk met een rauw of ruw kantje en vinden het nergens. Be The Wolf blijkt dus overduidelijk een wolf in een schaapvelletje.

Luc Ghyselen (50)

Scarlet Records SC 385-0

Tracklist: 1. Undefeated 2. April 3. Failures 4. Teenage Mutants 5. Stay Awake 6. Pretty Little Things 7. Cinnamon 8. Torino 9. Sorry Not Sorry 10. Dancing Rhinos