Marialena: Vanity

Marialena is een heel veelzijdige dame als we er haar bio op naslaan. Ze werd in 1990 geboren en is een klassiek geschoolde zangeres die al in een aantal opera’s in Griekenland het mooie weer hielp maken. Daarnaast studeerde ze klassieke piano, muziektheorie en theater. Ze is danslerares (latin en Europese dans) en probeert ondertussen ook een muziekcarri√®re op te bouwen waarvan ze zich de laatste twee jaar richt op metal. Zo is ze vocaliste bij het Griekse symphonic metal gezelschap Subfire en probeert ze het ook onder eigen naam waar te maken. ‘Vanity’ is daar een eerste poging toe. Dat de dame kan zingen en over een prachtige stem beschikt, bewijst ze hier acht nummers lang. Ze doet ons op bepaalde momenten denken aan Tarja, maar heeft uiteindelijk toch vooral een eigen stem. Toch zit ze, wat betreft de muziek die ze hier neerzet, of laat neerzetten, in het vaarwater van Tarja. Dan weet je het wel: symfonische elementen en klassieke zang zetten de toon en worden ondersteund door een soms vrij stevige basis die je met wat goede wil als metal kan omschrijven. Of ze echt de metalheads zal meekrijgen met dit ‘Vanity’ betwijfelen we echter. Let wel: over haar vocale capaciteiten bestaat niet de minste twijfel, maar het geheel is, naar onze smaak dan toch, niet echt metal genoeg, niet krachtig genoeg. Voeg daaraan toe dat er nog steeds een heel pak metalheads niet echt vallen voor vrouwelijke stemmen en je begrijpt ons scepticisme. Maar, eerlijk is eerlijk: ook wij zijn niet echt echt overtuigd, al mag Marialena ons natuurlijk het tegendeel bewijzen.

Luc Ghyselen (65)

Independent Release

Tracklist: 1. The Dark Of Your Sea 2. Eternity Awaits 3. One More Time 4. Silent Wings 5. Prophecies 6. Through The Other Side 7. Salvation 8. Vanity