Grand Cadaver: Madness Comes (ep)

Met Grand Cadaver krijgen death metal fanaten er een nieuwe band bij om naar uit te kijken. De band op zich is nieuw, maar de heren in de line-up hebben ondertussen allen meer dan voldoende bewezen om van een soort van “supergroep” te spreken, al moet elke band het toch steeds opnieuw bewijzen. Grand Cadaver bestaat uit de gitaristen Stefan Lagergren (The Grifted) en Alex Stjernfeldt (Novarupta), bassist Christian Jansson (Pagandom), drummer Daniel Liljekvist (Disrupted) en last but not least Mikael Stanne (Dark Tranquillity). Voldoende namen dus om death metal fans te doen watertanden. De heren debuteren nu met een vier tracks tellende ep die ons alvast geruststellen. Grand Cadaver is niet enkel een optelsom van wat namen. Met elke track laten ze horen dat er “muziek in zit”. Mikael grunt zich met een duister randje een weg doorheen agressieve vocalen. De riffs klinken strak, hard en heel krachtdadig, terwijl drums en bass een heel zwaar en stevig fundament neerzetten. Vooral dat laatste valt, naar onze smaak, in positieve zin op, maar over de rest hoor je ons alvast ook niet klagen. ‘Madness Comes’ mag dan wel een debuut zijn, het is er eentje dat death metal fanaten niet links mogen laten liggen. Doe je voordeel en check deze ‘Madness Comes’ meteen: ook jij zal moeten vaststellen dat er veel moois te horen valt.

Luc Ghyselen (84)

Majestic Mountain Records

Tracklist: 1. Madness Comes 2. Staff Of The Oppressor 3. Blood-Filled Skies 4. Fields Of The Undying