Stallion: Christmatized (ep)

Het Duitse heavy metal / speed metal gezelschap Stallion zorgde begin dit jaar voor hun derde full-album. Door de corona uitbraak kon de band dit album niet echt promoten via live concerten. Het vijftal besliste dan maar om in deze donkere periode een nieuwe ep in te blikken. En niet zomaar een ep-tje maar wel eentje die de donkere tijden rond kerstmis meer klankkleur moet brengen. Vier tracks krijg je zo te horen. ‘Santa (Can You Hear Me)’ is een eigen nummer dat het schijfje mag openen. De heren doen het niet onaardig en rocken er heel stevig en gedreven op los. Ook de King Diamond cover ‘No Presents For Christmas’ mag gehoord worden. De hoge noten van de frontman van die band haalt Pauly niet, meer het blijft wel een leuke coverversie. Dan volgt ‘Christmatized (A Very Merry Medley)’: een heel gedreven en energieke medley van ‘All I want For Christmas Is You’ (Mariah Carey), ‘Happy Xmas – War Is Over’ (John Lennon) en ‘Wonderful Christmas Time’ (paul McCartney). Leuk gedaan. Afsluiter is hun versie van de evergreen ‘Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!’. Verder willen we je nog meegeven dat dit leuke hebbeding verkrijgbaar is als limited vinyl box met, naast de ep in rood of goud vinyl, “foute” ingrediënten als o.a. een patch, een Christmas sweater en twee kerstbollen. Meteen een leuk kerstcadeau om je schoonmoeder cadeau te doen?

Luc Ghyselen (70)

Glory Stables Records

Tracklist: 1. Santa (Can You Hear Me) 2. No Presents For Christmas 3. Christmatized (A Very Merry Medley) 4. Let it Snow! Let it Snow! Let it Snow!