Accuser: Accuser

Het Duitse Accuser staat voor thrash metal en dat sinds de opstart in 1986. Tussen 2004 en 2008 ging de band even verder onder de naam Scartribe, maar een echt succes kon je dat noemen, want op gebied van discografie bleef het eigenlijk muisstil rond de band, een demo niet te na gesproken. Dan gaat het de band beter voor de wind onder de naam Accuser, want dit titelloze album is nummer twaalf. Het nieuwe werkstuk telt elf tracks die, volgens frontman Frank Thoms, de perfecte symbiose vormen van de sound waarvoor Accuser staat: een gedreven mix van energieke thrash metal en agressieve groove metal. Zonder echte uitschieters zorgt het huidige viertal van Accuser – naast Thoms (gitaar, vocals) hoor je ook René Schütz (gitaar), Frank Kimpel (bass) en Olli Fechner (drums) – voor een aangenaam – zij het het krachtig, energiek en agressief klinkend – en ontspannend klein uurtje, bijna vijftig minuten om precies te zijn, muzikaal vertier. Opener ‘Misled Obedience’ opent al meteen heel gedreven en energiek met krachtige riffs, agressief klinkende vocalen stuwende basslijnen en denderende drumpatronen. Het is meteen een blauwdruk voor wat volgt, al krijgt het ene nummer een snoeiharde energieke draai, terwijl een ander zich gewoonweg langzaam beukend ontplooit. Zoals eerder gemeld, vinden we geen echte uitschieters, al zouden wij toch het mooi opgebouwde en toch krachtig groovende ‘Temple Of All’ naar voor durven schuiven als beste track op dit album. Maar eigenlijk zal dat van je gemoed of je eigen voorkeur afhangen, daar Accuser op dit album zeker nergens uit de bocht gaat. Thrash fanaten mogen blindelings toeslaan.

Luc Ghyselen (78)

Metal Blade Records

Tracklist: 1. Misled Obedience 2. Phantom Graves 3. Temple Of All 4. Lux In Tenebris 5. Be None The Wiser 6. Rethink 7. Psychocision 8. Contamination 9. The Eliminator 10. Seven Lives 11. A Cycle´s End