Stormhunter: Ready For Boarding (ep)

Het Duitse power metal gezelschap Stormhunter is aan een tweede carrière bezig. De eerste – tussen 1998 en 2003 – leverde een demo op en toen oprichter Stefan Müller er de stekker uit trok was dit ook het einde van Stormhunter. Maar zoals zo vaak blijft het muzikale beestje kriebelen en ook Stefan liet zich opnieuw verleiden. In 2007 werd Stormhunter met een volledige nieuwe line-up nieuw leven ingeblazen. Dit gaat met vallen en opstaan wat betreft de line-up, maar een discografie opbouwen lukt wel. Drie full-albums gaan deze ‘Ready For Boarding’ vooraf. Naast drie eigen nummers krijgen we ook een niet onaardige versie van Trust’s ‘Antisocial’ zodat ze zeker op de Franse markt kunnen scoren. De zelf gepende nummers openen deze ep. Met ‘Crown Of Creation’ zetten ze een aanstekelijke power metal track neer waar kracht en melodie samensmelten. ‘Two Beers (Or Not Two Beers)’ is een nummer dat het tijdens live concerten misschien wel goed kan doen, maar om er zo naar luisteren, vinden we dit toch maar niets: te veel clichés op een hoopje gegooid en geen gedenkwaardige opbouw doen ons echt van “nee” schudden. Gelukkig gaat het met ‘Sharp Invaders’ opnieuw de goede kant en zonder dat we van de sokken worden geblazen zet het gezelschap hier een gedreven en energieke song neer waar kracht en melodie opnieuw samengaan en dat een klassiek Duits speed metal / heavy metal / power metal kan genoemd worden. Zo levert Stormhunter met ‘Ready For Boarding’ een niet onaardige ep af waar de fans van de band en van het power metal, speed metal of heavy metal wel wat in kunnen vinden.

Luc Ghyselen (72)

Independent Release

Tracklist: 1. Crown Of Creation 2. Two Beers (Or Not Two Beers) 3. Sharp Invaders 4. Antisocial