Kid Ramos / Bob Corritore: Phoenix Blues Sessions

Dit is een tweede full-album in de reeks “From The Vaults”. Bob Corritore, producer en harmonicaspeler heeft heel wat opnames gemaakt met tal van artiesten, zo ook met gitarist Kid Ramos. Bij deze talentvolle gitarist werd in 2012 kanker vastgesteld en toen werd de originele versie van dit album op de markt gebracht om een deel van de medische kosten voor Kid te dragen. Nu krijgt dit album een herkansing met vier extra nummers. De opnames gebeurden op verschillende tijden die plaats vonden eind jaren negentig begin jaren tweeduizend. Verschillende vocalisten leenden hun stem en zodoende hoor je de stemmen van Henry Gray, Nappy Brown, Big Pete Pearson, Chico Chism, Doctor Fish en Chief Schabuttie Gilliame. Twaalf tracks lang weet de band te overtuigen en worden de vocalisten op hun wenken bediend. Maar daarnaast is er voldoende ruimte voor Bob om te schitteren op harmonica en mag ook Kid Ramos op tijd en stond zijn kunnen extra in de verf zetten middels knappe gitaarsolo’s. Dat beide heren hun instrument tot in de perfectie beheersen hoeft geen betoog, terwijl ook de overige bandleden hun steentje bijdragen om van een heel knap eindresultaat te spreken. Wij vonden het originele album in 2012 al een heel knappe luisterervaring en de vier extra nummers zorgen enkel voor nog wat extra luisterplezier. Een bluesy shuffle, een aangenaam rockende blues song, een ingetogen ballade, een portie swing blues, …: het komt allemaal aan bod en telkens opnieuw zeer klassevol neergezet. Deze ‘Phoenix Blues Sessions – From The Vaults’ is dan ook een aanrader voor wie de originele versie gemist heeft, maar kan ook nog de bluesfanaten die het origineel in huis hebben misschien nog weten te overtuigen dankzij de vier extra nummers.

Luc Ghyselen (85)

Vizztone Records VT-SWMAF-16

Tracklist: 1. Aw Shucks Baby 2. Come On In 3. 24 Hours 4. No More Doggin’ 5. I Held My Baby Last Night 6. Natural Ball 7. Mother In Law Blues 8. They Raided The Joint 9. Possum In My Tree 10. Baby Don’t You Tear My Clothes 11. Talkin’ Bout You 12. Snakes Crawls At Night