Sarvekas: Of Atavistic Fury & Visions (ep)

Sarvekas is een nog jonge black metal band, opgestart in 2018 in Salo. Voor zover we weten is deze ep het eerste wapenfeit van de heren J.L. (gitaar, bass, vocals) en A.A. (drums, lyrics). Het duo zorgt in ieder geval voor een mooi visitekaartje middels dit vijf tracks tellend schijfje dat krachtige en intense melodic black metal laat horen. De heren spelen met tempo en ritmewisselingen en zorgen zo voor variatie in kracht, dreiging en intensiteit. Naar onze smaak komen de heftige erupties net iets beter uit de verf dan de iets meer gematigde stukken. Vernieuwend is de sound van Sarvekas absoluut niet te noemen, maar het zorgt wel voor een heel beklijvende en intense trip in het donkere, koude en desolate landschap dat de heren voor je uittekenen. Voeg daar dan beklijvende vocalen aan toe en heel mooi melodieus gitaarwerk die perfect aansluit op het beukend geweld van de drums en je hebt een sound die ons bevalt. Dat ze op tekstueel vlak inspiratie opdeden in de Scandinavische mythologie en het heidendom zal wel geen verbazing opwekken, het zijn immers thema’s die in het hedendaagse metal gebeuren vaker aan bod komen. Wij vinden de vijf tracks op deze ‘Of Atavistic Fury & Visions’ alvast geslaagd en kijken nu al stilletjes uit naar een full-album van de heren. We hopen dus dat tal van black metal adepten onze visie volgen.

Luc Ghyselen (85)

Soulseller Records

Tracklist: 1. Dark Spiritual Devotion 2. Hexenpyre 3. The Sacred Hour Of The Hunt 4. Where No Man Has Trodden 5. Surtr’s Breath