Six Degrees: No One Is Innocent

Het Italiaanse Six Degrees is een samenwerking tussen gitarist en vocalist Luca Correnti (eerder actief in o.a. Sinoath, Mystura (death metal / thrash metal), EpisThemE (progressive death metal) en S.R.L. (death metal)) en vocaliste Valentina Aleo (ex-Burn it Down (alternative metal)). Met Six Degrees gooien beiden hun muzikale invloeden samen wat resulteert in dit debuutalbum. ‘No One Is Innocent’ telt elf tracks die me vooral doen denken aan Lacuna Coil en dan vooral vanwege het feit dat ook die Italiaanse band vrouwelijke vocalen uitspeelt tegenover een mannelijke stem. Maar, we gaan maar meteen open deuren intrappen, Six Degrees heeft nog heel wat werk voor de boeg willen ze het niveau van hun landgenoten halen. Kijk, we gaan ‘No One Is Innocent’ zeker niet minimaliseren, maar hun mix van alternative metal, groove metal en death metal staat nog niet op het niveau van Lacuna Coil. Verder willen we opmerken dat we liever de cleane, zuivere stem van Valentina horen dan de wat zware, gepijnigde stem van Luca. Maar goed, dat is wel nodig willen ze het contrast uitspelen natuurlijk. Verder hebben we de indruk dat de stem van Valentina wat minder goed in de mix zit en klinken de drums wat blikkerig over, net alsof men op ijzeren ketels en potten te keer is gegaan. Dat zorgt er natuurlijk ook al voor dat de luisterbereidheid een stuk te wensen over laat. Een paar elektronische toegevingen komen ook aan bod en zijn, in onze oren, geen meerwaarde. Ons besluit is dan ook dat Valentina over een heel knappe stem beschikt die veel meer zou moeten uitgespeeld worden en dat de productie een heel stuk beter kan. Wil Six Degrees internationaal gensters slaan, dan is er nog een heel pak werk aan de winkel.

Luc Ghyselen (64)

Rockshots Records

Tracklist: 1. Restart / Erase 2. Malaka’s Multiple Choice Answer 3. Imperfect 4. May, 10 5. The Unexpectable 6. Stuck In The Middle 7. Night Is Over 8. Silent Glance 9. Stillness 10. None Of Us 11. The Power Of Love