Shores Of Null: Beyond The Shores

‘Beyond The Shores’ is het derde album van deze geweldige band uit Rome (Italie). Hun vorige albums worden door mij nog regelmatig beluisterd. Hun genre, een mix van doom, gothic en melancholische metal, doorspekt met hier en daar wat steviger werk (lees melodic death) is immers één van mijn favoriete genres. Het feit dat Mikko Kotamaki van Swallow The Sun heeft bijgedragen op dit album zorgt bij mij voor hoge verwachtingen. En die werden na de eerste luisterbeurt al volledig ingevuld. Laat er dan ook nog een fantastische gastzangeres te horen zijn, Elisabetta Marcchetti, en je hebt een topalbum met slechts twee nummers. Het eerste duurt achtendertig minuten en is een aanéénschakeling van bovenvermelde genres: je maakt een wonderlijke reis door het prachtig doom landschap van Shores Of Null. Schitterende melodieuze doom genre Swallow The Sun (logisch), pittigere nummers genre Novembre, Decembre Noir, Novembers Doom nummers met strijkinstrumenten die zo vaak te horen zijn op albums van My Dying Bride, emotionele en pure cleane zang, huiveringwekkende grunts: alles is hier aanwezig. En in tegenstelling tot de vorige albums horen we ook hier en daar mooi, ingetogen pianospel. Het tweede nummer, melancholisch en emotioneel is prachtig : Draconian meets Swallow The Sun. Een prachtige symbiose van de zangpartijen. Met dit album verovert Shores Of Null zijn plaats bij de groten in dit genre: topalbum !!!

Bart Verlinde (90)

Spikerot Records

Tracklist : 1. Beyond The Shores (On Death And Dying) 2. Beyond The Shores (Excerpt)