Damn Freaks: Love In Stereo

Hou je van uiterst classic hard rock? Dan is dit tweede album van Damn Freaks misschien iets voor je. Damn Freaks ging van start toen drummer / producer Matteo Panichi materiaal te horen kreeg van gitarist Marco Torri. Hij ging te rade bij de vocalist van de vorige band waarin hij actief was: Fools’ Moon. Die vocalist was intussen ook al actief bij Tygers Of Pan tang en luistert naar de naam Iacopo Meille. Als ontbrekende factor werd tenslotte bassist Claudio Rogai aangetrokken. Een eerste full-album was titelloos en ligt sinds 2017 in de winkelrekken. Met ‘Love In Stereo’ breien de heren daar nu een vervolg aan. Zelf waren we niet zo onder de indruk van het debuut en ook deze ‘Love In Stereo’ kan ons maar matig boeien. Niet dat we twijfelen aan de stem van Iacopo, helemaal niet zelfs, al komt die toch beter tot zijn recht bij Tygers Of Pan Tang. Op muzikaal vlak proberen de heren nergens de bakens te verzetten en blijven dus erg binnen de afgebakende lijntjes van het genre kleuren. Dit betekent dus een stevig rockende basis van bass en drums zonder veel tierlantijntjes: gewoon stevige ritmes aanhouden. Ook de riffs zijn niet echt adembenemend, maar zorgen wel voor gewoon rockend luisterplezier. Rest nog de gitaarsolo’s. En ook daar kunnen we eigenlijk kort over zijn: die zijn onderhoudend en klinken melodieus, maar doen ons nergens achter extra adem snakken. Voeg daar een pak echte standaard clichés aan toe zoals wat ooh’s en aah’s in de achtergrond vocalen, wat onbeduidende intro momenten (meest ergerlijk voorbeeld lijkt ons ‘Game Over’) en wat meezing momenten en je verkrijgt een album met elf tracks die wij hier bestempelen als “leuk om eens gehoord te hebben, maar meer is het ook niet”. Net “geen dertien in een dozijn”-album dus, maar veel meer dan stof verzamelen tussen een pak andere albums zal ook deze ‘Love In Stereo’ niet doen.

Luc Ghyselen (65)

Volcano Records

Tracklist: 1. Love Under Fire 2. I’m Not Your Enemy 3. Bullets For U 4. Requiem 5. Scream & Shout 6. Life’s Too Short To Feel Old 7. Game Over 8. Cry For Love 9. Austin, Texas 10. Kiss My Ass 11. Stranger To Your Touch