Romasa: Insufferable Cave Of Rotting Aspiration (ep)

Romasa is een crust / sludge metal / death metal gezelschap uit de buurt van New Orleans, Louisiana dat in 2017 werd opgestart. Het drietal – Samael White (Bass), Rob Lovell (drums) en Matthew Moorin (gitaar, vocals) – deed eerder al wat ervaring op bij andere bands. Vorig jaar zorgden de heren met ‘Cheerin Death’ voor een eerste volwaardig album. Nu komt het trio er aan met deze drie tracks tellende ep. Het titelnummer mag openen en zet meteen de toon. Een loodzware portie herrie die je meeneemt op een enorm lastige trip doorheen hun muzikaal landschap. Wij hebben alvast moeite om onze aandacht er volledig bij te houden. Die daalt dan tot een volstrekt minimum bij het eigenzinnige ‘Loosen Untie Solve’ dat gewoon een brij is geworden van heel eigen soundscapes, samples en geluiden. Kortom, naar onze smaak dan toch, heeft dit nog weinig te maken met muziek maken. Track drie, ‘Formulaic Decay’, trekt dan eigenlijk terug de lijn door voor het titelnummer. Loodzwaar op je inbeukend en een diepe sound afleverend waarin brommende bassen, krachtige riffs, zware drumpatronen en naar death metal neigende vocalen de dienst uitmaken. Eerlijk, toch niet echt onze “cup of tea”, maar zo heel sporadisch mag het titelnummer en het afsluitende nummer nog eens langs komen, maar dan liefst gemengd tussen pakken ander werk. Wij zullen dit drie tracks tellende ‘Insufferable Cave Of Rotting Aspiration’ niet zo snel meer gaan opzetten zodat deze ep van Romasa slechts een (heel) kleine voetnoot zal worden in ons eigen muzikaal spectrum.

Luc Ghyselen (40)

Hand Of Death Records

Tracklist: 1. Insufferable Cave Of Rotting Aspiration 2. Loosen Untie Solve 3. Formulaic Decay