Five Finger Death Punch: A Decade Of Destruction – Volume 2

Five Finger Death Punch is waarschijnlijk de meest populaire metal band van de laatste jaren. Met deze ‘A Decade Of Destruction – Volume 2’ krijgen we al een tweede compilatie album van dit gezelschap. Five Finger Death Punch werd in 2005 opgestart en zorgt voor een mix van heavy metal, hard rock, groove metal, thrash metal en alternative metal. Een eerste full-album, ‘The way Of The Fist’, komt er in 2007 en legt de lat meteen hoog op gebied van verkoopcijfers. Toch gaat opvolger ‘War Is The Answer’ (2009) daar moeiteloos over en ook de albums die daar op volgen halen stuk voor stuk heel vlot de status van “gouden plaat”. Toch is niet alles rozengeur en maneschijn in het huishouden van Five Finger Death Punch want enkel gitarist / oprichter Zoltan Bathory overleefde alle perikelen omtrent de line-up. Dit neemt echter niet weg dat de fans de band op handen blijven dragen. Op ‘A Decade Of Destruction – Voulme 2’ krijg je zestien tracks te horen waarvan er vier niet eerder verkrijgbaar zijn. Wie de albums ‘And Justice For None’, ‘American Capitalist’, ‘War Is The Answer’, ‘The Wrong Side Of Heaven Vol. 2’, ‘The Wrong Side Of Heaven Vol. 1’ en ‘Got Your Six’ zal een aantal nummers tegen komen die ook te vinden zijn op een van die albums. Verder bespeuren we hier drie remix-versies van nummers die origineel ook al op een van die albums te vinden zijn – van die remix versies zijn wij hier alvast niet wild – en een akoestische versie van een eerder opgenomen nummer (‘Wrong Side Of Heaven’). Slechts één compleet nieuw nummer is er dan te vinden voor de fans die al die eerder opgesomde albums in huis op de planken hebben staan. ‘Broken World’ opent rustig en kalm met de stem van Ivan Moody in de hoofdrol alvorens de overige bandleden krachtig en gedreven in vallen. Wij vinden het een typisch Five Finger Death Punch-nummer en zijn niet echt onder de indruk. Ook na de draaibeurten die we deze verzamelaar hebben gegund, moeten we toegeven dat de sound van FFDP of 5FDP zoals de bandnaam ook wel wordt geschreven ons nog steeds niet echt volledig over de streep trekt. Bij momenten zijn we best te vinden voor dit gezelschap, maar een echt grote fan van 5FDP zijn we nog steeds niet.

Luc Ghyselen (70)

Better Noise Records

Tracklist: 1. Blue On Black [taken from And Justice For None] 2. The Tragic Truth [taken from American Capitalist] 3. Broken World [previously unreleased] 4. I Refuse [taken from And Justice For None] 5. The Pride [taken from American Capitalist] 6. Hard To See [taken from War Is The Answer] 7. When The Seasons Change [taken from And Justice For None] 8. Cradle To The Grave [taken from The Wrong Side Of Heaven, Vol. 2] 9. Sham Pain [taken from And Justice For None] 10. M.I.N.E. (End This Way) [taken from The Wrong Side Of Heaven, Vol. 1] 11. Hell To Pay [taken from Got Your Six] 12. Never Enough [taken from The Way Of The Fist] 13. Walk Away [taken from War Is The Answer] 14. Wrong Side Of Heaven (New Acoustic Version – original version taken from Wrong Side Of Heaven, Vol. 1) 15. Trouble (Felmax Remix) – original version taken from And Justice For None) 16. Wash It All Away (Joe Hahn Remix – original version taken from Got Your Six) 17. Bad Company (The Five Finger Dim Mak Steve Aoki Remix) – original version taken from War Is The Answer)