Spirit Adrift: Enlightened In Eternity

Spirit Adrift werd in 2015 opgestart als solo-project door Nate Garrett. Op de eerste werkstukken doet Nate werkelijk alle alleen, maar sinds het tweede full-album, ‘Curse Of Conception’ (2017), laat hij de drumpartijen over aan Marcus Bryant. Met dit ‘Enlightened In Eternity’ is Spirit Adrift toe aan het vierde full-album, het eerste voor Century Media. Het tweetal blijft de taken mooi verdelen: Nate schrijft, zorgt voor alle vocale, het gitaarwerk en de basslijnen, terwijl Marcus trouw de drumpartijen inspeelt. Voor vernieuwing of opzienbarende verandering ben je bij Spirit Adrift niet aan het juiste adres. Het tweetal zorgt voor uiterst herkenbare traditionele heavy metal waarin wij echo’s ontwaren van o.a. Black Sabbath en Dio. De stuwende basslijnen zorgen samen met de rotsvaste drumpatronen voor de oerdegelijke basis waarop het gitaarspel van Nate dan zijn wendingen kan aanpassen in kracht en melodie. En dan hebben we het nog niet gehad over zijn vocalen die zowel soepel als krachtig en als melodieus klinken. Toch blijft hij iets te vaak vasthouden aan hetzelfde stramien om ons daadwerkelijk omver te blazen. We bedoelen maar dat hij iets te braaf de platgetreden paden blijft bewandelen: het is net alsof we vooraf al weten wat er zal volgen. Toch mag dit de liefhebbers van traditional heavy metal niet tegenhouden want ‘Enlightened In Eternity’ zorgt zo voor zo’n vijfenveertig minuten krachtige maar herkenbare heavy metal.

Luc Ghyselen (70)

Century Media

Tracklist: 1. Ride Into The Light 2. Astral Levitation 3. Cosmic Conquest 4. Screaming From Beyond 5. Harmony Of The Spheres 6. Battle High 7. Stronger Than Your Pain 8. Reunited In The Void