Khaima: Owing To The Influence

Khaima is een Duitse band uit Saarbrucken, opgericht in 2013. Het duurde dus zeven jaar tot het verschijnen van hun debuutalbum ‘Owing To The Influence’. Beetje lang me dunkt maar niet geklaagd want het resultaat is een aardig album geworden waar goede progressive rock gecombineerd wordt met Afro Amerikaanse invloeden van de seventies en bij wijlen steviger metal. Keyboards zijn uiteraard aanwezig maar treden zelden op de voorgrond, iets waar ik wel van hou en dat in tegenstelling tot progrock bands die meer dan een stevige scheut keyboards gieten in hun nummers. Verwacht zeer goed gitaarspel, goede zang, goede gecomponeerde nummers en een prima productie: alles is aanwezig bij deze Germanen. Hun sound heeft onmiskenbaar invloeden van Karnivool en Soen: geen misse bands zou ik zeggen. Het drumwerk doet bij wijlen aan Tool denken, de soms slepende zang van de vocals doet dan weer aan Karnivool denken. Voor pure metalfans is dit mogelijks niet hard genoeg , anderzijds zullen progfans dit met plezier beluisteren en hier is wel een groot publiek voor.

Bart Verlinde ( 82)

Barhill Records

Tracklist: 1.Blowback 2. Partisanship 3. Assimiliation 4. Parasomnia 5. The Fox And The Grapes 6 . Le Hirak 7. Collidoscope 8. Extrapolation 9. Sulpiride.