Forsaken Age: Heavy Metal Nightmare

Forsaken Age is je onbekend, zeg je. Ja, echt raar doen we daar niet van. Deze band uit Auckland, Nieuw Zeeland werd in 2009 opgestart en zorgde in 2012 voor een eerste full-album met ‘Back From Extinction’. In 2016 volgde de ep ‘Vengeance Of The Slain’ en nu dus deze ‘Heavy metal Nightmare’, een elf tracks tellend album. Forsaken Age staat voor uiterst traditional heavy metal met vrouwelijke vocalen die duidelijk schatplichtig is aan de sound die begin jaren tachtig heavy metal lanceerde. En alhoewel we elke track best weten te waarderen op dit nieuwe album, missen we iets dat ons daadwerkelijk echt over de streep trekt. Bass en drums zorgen voor het nodige fundament, de riffs klinken krachtig en de gitaarsolo’s zijn melodieus, dus daar ligt het niet aan. Ook de stem van vocaliste Chrissy Scarfe heeft wel iets. En toch is het dat laatste waar we onze bedenkingen bij hebben. Chrissy zingt heel zuiver en clean en we missen net dat rauw randje en een pak extra kracht dat we bij heavy metal verwachten. Laat deze dame aantreden in een meer mainstream gerichte rock band en daar zal haar stem beter tot zijn recht komen. Toch moeten we stellen dat dit album geen echte uitschuivers telt en dat die hard fanaten van het (sub)genre hier wel degelijk een tijdlang zoet mee zullen zijn al is deze ‘Heavy Metal Nightmare’ zeker geen nachtmerrie geworden, maar eerder een zoethoudertje voor het slapen gaan. Oh ja, voor we het vergeten: Tim “Ripper” Owens is te horen op ‘Raven’s Cry’, maar een meesterwerk is dat nummer daardoor alvast niet geworden.

Luc Ghyselen (68)

Pure Steel Publishing PSPCD 025

Tracklist: 1. Death Terror 2. Raven‘s Cry 3. Ride On 4. Fire In Our Hearts 5. Blood Magick 6. Iron Overlord 7. Heavy Metal Nightmare 8. Running In The Dark 9. Hail And Farewell 10. Guardians Of The Damned 11. Time Warrior